Start semester 2

Zoals verwacht worden de huidige maatregelen verlengd tot 1 maart. Dit betekent dat we helaas voor de fysieke vergaderingen voor Jongverkenners en Verkenners nog wat geduld moeten hebben. 

Echter wel goed nieuws voor de Kapoenen en Welpen! Na onze jaarlijkse winterstop start morgen voor hen het tweede semester. 

Raadpleeg ons programma hier.

Meer info omtrent de huidige maatregelen kan je hier terugvinden.

Zomer 2021…

Stiekem kijken we met iedereen al uit naar een zorgeloze zomer! 
Bij deze de verschillende data van onze veelbelovende kampen: 

Kapoenen: 5-9/7  
Welpen: 12-18/7  
Jongverkenners: 1-10/7  
Verkenners: 1-(13)14/07 (dag van terugkeer staat nog niet vast)

Einde van het eerste semester…

Vorige week sloten we ons scoutsjaar af met de laatste vergaderingen voor onze kapoenen en welpen. Nu duikt onze leiding even in de studieboeken en houden we onze jaarlijkse winterstop. 

De strenge corona maatregelen zorgden ervoor dat onze Jongverkenners en Verkenners helaas al sinds 31 oktober de fysieke vergaderingen moeten missen. We kijken met de leiding uit naar een nieuw en rooskleurig semester waar we hopelijk iedereen terug kunnen verwelkomen zoals we dit gewend zijn. De huidige corona regels omtrent jeugdwerk gelden nog tot 15 januari 2021 bestaande uit: 

  • Enkel activiteiten met leden tot maximum 12 jaar zijn toegelaten; 
  • Bubbels van maximum 50 personen; 
  • Zoveel mogelijk buitenactiviteiten;
  • Verbod op overnachtingen. 

Meer info kan je hier raadplegen.

Samen met de leiding werkten wij een uitbundig maar voorzichtig uitgedokterd tweede semester uit vol activiteiten die van start gaat op 16 januari. Download hier ons programma voor het tweede semester.

Stiekem kijken we ook al uit naar onze veelbelovende zomerkampen. Elke tak heeft het afgelopen semester al enkele kampvoorbereidingen gedaan. Noteer alvast de verschillende data in jullie agenda:  

  • Kapoenen: 5-9/07 
  • Welpen: 12-18/07
  • Jongverkenners: 1-10/07 
  • Verkenners: 1-13 of 14/07

Graag bedanken we jullie voor het vertrouwen die jullie hebben in onze werking en het begrip voor de vele veranderingen de afgelopen tijd. We wensen jullie namens onze voltallige leidingploeg veilige maar vooral gezellige feestdagen toe.  

Bikke Bikke Bik! Hap Hap Hap!

Grimbert i.s.m. Traiteur Thibault presents:

Heerlijke gebraden kip aan ‘t spit met appelmoes en krielaardappeltjes en als dessert chocomousse.

Wat is het alweer lang geleden dat we elkaar gezien hebben, ons uniform hebben moeten aantrekken en aan onze lokalen hebben mogen ravotten! Het is een raar jaar, waarin we niet hebben kunnen smullen op de overgang en niet gesneukeld hebben op de herfstwandeltocht. Omdat wij het jaar niet op deze manier willen afsluiten, zijn wij er om jullie samen te laten smullen van een lekker vers kippetje van ‘t spit! 

De corona-epidemie raakt de scoutswerking op verschillende vlakken. Naast een tal van leuke vergaderingen zijn er ook heel wat essentiële financiële acties opnieuw in het water gevallen. Daarom organiseren Sint-Hubertus en Grimmertinge samen deze smakelijke actie. Op deze manier hopen wij om de financiële tekorten van de verloren acties op te vangen om zo onze zomerkampen mee te ondersteunen.

Pak je gamel, maak een groot kampvuur in je tuin en zet jullie er samen aan om van een overheerlijke gebraden kip aan ’t spit te genieten! Samen met appelmoes en krielaardappeltjes, garanderen wij u dat je je buikje rond zal gegeten hebben. Om af te sluiten voorzien wij nog een heerlijk chocomousse. Traiteur Thibault overziet de kwaliteit van het menu en zorgt dat de levering van de klaargemaakte kip volledig coronaproof gebeurt.

Naast ons Grimbert menu bieden we ook wijn van het Spaanse wijnhuis Estéban Martín aan.

Hoe gaan we te werk? 

Bestellen kan tot en met 9/12 via deze link. Op 12/12 kan u volgens het gekozen tijdsmoment (tijdsloten kan je kiezen tijdens het bestelproces) uw pakket komen ophalen aan onze geliefde lokalen. De maaltijden zullen op voorhand klaargemaakt zijn. Dankzij de handige instructiebrief krijgen jullie alle nodige informatie (het bikke-bikke-bik lied, kookinstructies etc.) Zo bent u vrij om dit lekkers te nuttigen wanneer jullie wensen.

Scouteske groeten,

Groepsleiding Sint-Hubertus & Grimmertinge

Geen vergaderingen meer…

Barre tijden snakken naar barre maatregelen. We hebben dan ook samen met onze leiding de drastische beslissing genomen om vanaf morgen geen vergaderingen meer te laten door gaan voor alle takken en dit tot zeker na de verlenging van de herfstvakantie.

Nu de nieuwe maatregelen vanuit de federale regering bekend zijn gemaakt vinden wij het als leidingsploeg niet meer verantwoord om in deze omstandigheden nog steeds vergaderingen te organiseren in grote groepen.

We hopen om onze werking zo vlug mogelijk in een veiliger kader opnieuw te kunnen organiseren. 

Wat er ook speelt, wij zijn nog niet uitgespeeld! We kruipen minder dicht bij elkaar dan we gewend zijn; maar blijven eens zo sterk met mekaar verbonden … #tzalwelzijn 

Bedankt voor jullie begrip voor deze beslissing en de vele veranderingen afgelopen tijd. 

Jeugdwerk on hold voor +12

Opnieuw zijn er verstrengde regels voor het jeugdwerk. Vanaf vrijdag 30 oktober zijn er geen activiteiten meer toegelaten voor jongeren vanaf 12 jaar. 

Helaas zetten wij dan ook tijdelijk de fysieke vergaderingen voor Jongverkenners en Verkenners stop. Voor de kapoenen en welpen gaan de vergaderingen gelukkig nog steeds door onder de geldende richtlijnen. 

Meer info kan je hier raadplegen.

Met vragen of zorgen kan je steeds bij ons terecht via: groeps.sthubertus@gmail.com.

Stevige elleboog,

De Groepsleiding

Herfstwandeltocht 2020

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen hebben wij in samenspraak met de jeugddienst en scouts Grimmertinge besloten om onze populaire herfstwandeltocht dit jaar te annuleren. Niet getreurd want we gaan samen opzoek om jullie een alternatief aan te bieden in het tweede semester. 

Scouting in tijden van corona, code rood.

Op basis van het overlegcomité op 23 oktober van de federale regering, schakelen we vanaf vandaag met het jeugdwerk over op code Rood.

Nieuwe maatregelen: 

– Mondmaskers plicht voor leiding ook in de bubbel.

– Geen weekends.

– +12-jarigen dragen binnen een mondmasker en buiten als geen afstand bewaard kan worden

– Bubbels van maximum 50 personen buiten en max 20 binnen (inclusief leiding). Buiten is troef! 

Meer info vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen kan je hier nalezen.