Lenteontbijt: 1 mei!

Beste Sint-Hubertusianen, Grimmies, ouders en sympathisanten

Het is eindelijk zover! Na 2 jaar ons lenteontbijt niet fysiek te kunnen organiseren, kan het eindelijk weer. Ook al smaakten de ontbijtboxen van vorig jaar ook zeker, niets is toch zo leuk om gezellig samen met familie en vrienden héérlijk te kunnen ontbijten onder een (hopelijk) stralende lentezon. 

Waar en wanneer?

Het ontbijt vindt plaats op ZONDAG 1 MEI aan onze lokalen.
Je kunt ontbijten tussen 9 en 11 uur.
Na het ontbijt voorzien we ook nog een Brugse Zotten bar voor degenen die nog wat langer willen blijven plakken.

Wat mag je verwachten?

We bieden een zéér uitgebreid assortiment aan met onder andere verschillende soorten brood, koffiekoeken, vers fruit, yoghurt, eitjes, fruitsappen, chochomelk, koffie… Voor elk wat wils dus en het is ook à volonté!       

Het ontbijt bestaat uit verschillende formules:

  • Volwassenenontbijt                             Prijs: 18 euro
  • Kinderontbijt (t.e.m. 12 jaar)             Prijs: 8 euro
  • Kidsbox (t.e.m. 6 jaar)                         Prijs: 5 euro

Hoe inschrijven?

Betalen kan op het rekeningnummer BE22 0689 0407 1147 met als vermelding “Naam, aantal volwassenen (VO), aantal kinderen (KO), aantal kidsboxen (KB)” (Bv: Jansens, 2 VO, 1 KO, 1KB).
Dit ten laatste VOOR ZONDAG 24 APRIL. Gelieve tijdig in te schrijven! Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk.

We hopen jullie allemaal te mogen ontvangen! 
Leiding Grimmertinge & Sint-Hubertus  
Het Oudercomité

Code oranje!

Nu het tweede semester goed gestart is staat ook voor het jeugdwerk ondertussen de coronabarometer op code oranje. 

De belangrijkste wijzigingen omvatten: 

  • Binnen activiteiten kunnen terug doorgaan;
  • weekends kunnen terug plaatsvinden;
  • er is geen mondmaskerplicht meer voor +12-jarigen. 

We blijven zoals steeds waken op de standaard hygiënemaatregelen. 

Zaterdag 15 januari

Beste ouders en Sint-Hubertusianen, 

Zaterdag 15 januari staat de eerste activiteit van het tweede semester op de planning. 

Helaas moeten we bij deze ook al een kleine wijziging doorvoeren. 

De coronamaatregelen laten het niet toe om met onze hele scoutsgroep te schaatsen in het Boudewijnpark dit weekend. De scouts gaat nog door maar dit wordt voor elke tak een activiteit van 14.00-17.00u aan onze vertrouwde lokalen. 

We kijken er naar uit om jullie terug te zien. 

Tot dan! 

Einde semester 1, start semester 2…

We sloten zaterdag het eerste semester van dit scoutsjaar af. We kijken met de groepsleiding terug op een succesvolle eerste helft. Het feit dat activiteiten weer zonder bubbels konden doorgaan maakte het aangenamer om elke zaterdag sport en spel te voorzien. 

Nu trekt de leiding zich even terug en staan de examens ons op te wachten. Met positieve moed kijken we alvast uit naar een nieuw scoutssemester vol spelplezier waarbij de leiding alles op alles zal zetten om er een nog een stevige lap op te geven. Net zoals vorige jaren staat ons ontbijt ook opnieuw op de planning voor het tweede scoutssemester dus noteer alvast 1 mei 2022. Een niet te missen evenement voor de gehele familie. 

Stiekem kijken we ook al uit naar een warme zomer vol avontuur op kamp. 

Neem jullie agenda erbij en noteer alvast volgende kampdata:

–       Kapoenen: 3-7 juli 

–       Welpen: 1-7 juli 

–       Jongverkenners: 1-10 juli 

–       Verkenners: 2-15 juli (ter bevestiging)

We hervatten de activiteiten na onze korte winterbreak terug op zaterdag 15 januari. Benieuwd wat er het volgende semester allemaal op het programma staat? Raadpleeg dan hier ‘t Bertje voor het tweede semester. 

Verder wensen wij jullie fijne feestdagen toe vanwege de hele leidingsploeg. 

Tot later! 

Scouting in coronatijden

Helaas zullen vanaf nu geen vergaderingen binnen meer georganiseerd worden. Indien we toch even naar binnen moeten moet iedereen een mondmasker aan vanaf 6 jaar.

Buiten kan de gewone werking van scouting doorgaan met een onbeperkt aantal deelnemers. Buiten moeten onze leden geen mondmasker dragen. We zetten dus maximaal in op de organisatie van onze activiteiten in open lucht.

Meer informatie omtrent de maatregelen kan je hier raadplegen.

Zit je als ouder met vragen neem dan gerust contact met ons op.

Stevig vuistje,

De voltallige leidingsploeg

Scouting in coronatijden

Beste ouders en leden,

De toenemende coronabesmettingen leiden opnieuw tot strengere maatregelen binnen het jeugdwerk. Er wordt een algemene mondmaskerplicht binnen voor iedereen vanaf 10 jaar ingevoerd. Buiten is het niet verplicht een mondmasker te dragen tijdens de scoutsactiviteiten. 

Als leiding doen wij er alles aan om onze activiteiten zo veilig mogelijk te organiseren. We blijven waakzaam en houden steeds rekening met de geldende richtlijnen. 

Als na activiteiten met de groep, deelnemers positief getest worden op COVID, vragen wij dit zeker te melden aan onze leiding. Dan nemen wij de nodige stappen. 

We maken er nog 2 leuke laatste activiteiten van.  

Mocht je vragen hebben omtrent corona en onze scoutswerking aarzel dan niet om ons aan te spreken of een berichtje te sturen via mail. 

Deadline inschrijven HWT + CTS

De deadline voor het inschrijven van onze jaarlijkse herfstwandeltocht valt op woensdag 10 november. Inschrijven is de boodschap! Meer info over inschrijvingen kan je hier raadplegen.

Door het toenemend aantal besmettingen van de laatste weken zijn we echter genoodzaakt extra maatregelen te nemen bij het betreden van het gebouw na en voor de wandeling.

Aan de ingang van het gebouw zal leiding aanwezig zijn om de QR-code van het vaccinatie certificaat of negatief test resultaat te scannen van iedereen ouder dan 16 jaar. Gelieve hier ook een identiteitskaart bij te presenteren. Vervolgens volgen we de regels voorgeschreven voor de horeca. Hopelijk is er begrip voor deze maatregelen en verloopt alles vlot. Wij zijn er alvast klaar voor om jullie te bevoorraden tijdens de tocht en hebben er ongelofelijk veel zin!

Tot zaterdag!

De leiding van scouts Grimmertinge en Sint-Hubertus

Herfstwandeltocht 2021

Naar jaarlijkse gewoonte en wegens niet aflatend succes organiseren wij dit jaar opnieuw onze befaamde herfstwandeltocht! Haal die bottines uit de kast, jullie geitenwollen sokken uit de onderste lade en mis deze najaarsklassieker op zaterdag 13 november niet! Graag willen wij ook een oproep doen om alle vrienden, broers, zussen, neven, nichten, tantes, nonkels, grootvaders, grootmoeders, buren… uit te nodigen!

Waar en wanneer?

De tocht gaat door op ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021. Dit jaar gaat het door in Ontmoetingscentrum Patria te Assebroek (Kerklaan 37, 8310 Assebroek). 

Wat mag je nu verwachten?

Zoals elk jaar heb je een grote toer en een kleine toer. Het is de bedoeling dat de kleine toer onder begeleiding van de leiders gewandeld wordt. De ouders worden geacht aan de grote tocht deel te nemen.

GROTE TOER: Een stevige wandeling van ongeveer tien kilometer. Vijf postjes met iets om te sneukelen of te drinken. De ideale tocht om met vrienden en familie te wandelen!

Vertrek: tussen 13u30 en 14u30 Prijs: VVK: € 7,00  & ADD: € 9,00

KLEINE TOER: Een kleinere wandeling die geschikt is voor de kleinere onder ons. Met ongeveer vijf kilometer en vier sneukel- en speelpostjes is dit dé ideale wandeling voor hen. Bij deze tocht kunnen kapoenen, kabouters of welpen met hun vriendjes en vriendinnetjes meewandelen, uiteraard onder begeleiding van de leidingsploeg.

Vertrek: groep 1: 13u30, groep 2: 13u50, groep 3: 14u10 Prijs: VVK: € 5,50        ADD: € 7,00

Na de wandeling worden jullie met alle genoegen verwacht in de zaal waar je nog een hapje en drankje kunt verkrijgen. Ook dit jaar is er weer een tombola waarmee je enkele fantastische prijzen in de wacht kunt slepen!

Wat neem je mee?

Om de tocht uit te wandelen doe je best STEVIGE WANDELSCHOENEN aan gecombineerd met bij het weer passende kledij! 

Hoe betalen?

Betalen doe je op het onderstaand rekeningnummer VÓÓR WOENSDAG 10 NOVEMBER met als vermelding “Naam, aantal personen grote toer (GT), aantal personen kleine toer (KT)”  (Bv: Peeters, 5GT, 3KT) op volgend rekeningnummer: BE22 0689 0407 1147. Indien je denkt dat de overschrijving niet op tijd zal aankomen, vragen wij een overschrijvingsbewijs mee te nemen.

Wij hopen jullie allemaal in grote aantallen aan te treffen op onze Herfstwandeltocht! Tot dan!

Leiding Scouts Grimmertinge en Sint-Hubertus