Start Scoutsjaar 2023-2024

Na onze meer dan geslaagde zomerkampen blikken we graag vooruit naar de start van het nieuwe scoutsjaar:

  • Overgang & BBQ: 16 september

Net zoals voorgaande jaren organiseren wij onze overgang in samenwerking met Scouts Grimmertinge. Aansluitend is er opnieuw een barbecue alsook de bekendmaking van de nieuwe leiding voor elke leeftijdsgroep. Alle gedetailleerde informatie over inschrijven voor de BBQ en de dagplanning, kunt u terugvinden in de volgende brief.

Diegene die moeten overgaan (zij die dit jaar naar een tak hoger gaan) doen vuile kleren aan en nemen best ook reservekledij mee, achteraf kan er gedoucht worden in het sanitair blok of is er tijd om thuis al het vuil weg te schrobben.

  • Vriendjesdag/Open Activiteit: 23 September (14u-17u)

Kom in grote getale af naar onze lokalen (locatie: Legeweg 269b, Sint-Andries), want dan is het onze STARTDAG/OPEN DAG!

Deze dag is de eerste activiteit van het nieuwe scoutsjaar. Het is enerzijds de bedoeling dat de kinderen op die dag kennis maken met de scouts en de leiding. Anderzijds maakt de leiding kennis met de leden en zorgen ze voor een onvergetelijke dag voor iedereen! Op deze dag mogen alle leden van Scouts Sint-Hubertus ook hun vriendjes, broers, neefjes… uitnodigen om eens te proeven van onze werking.

NIEUW! Sinds dit jaar wordt de vriendjesdag georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen (in tegenstelling tot vorig jaar waarbij enkel de welpen -en kapoenentak verwacht werden)

Dit jaar zal onze vriendjesdag/Open activiteit doorgaan in het thema van Jungle boek!

Overtuigd van onze scoutswerking?
Via de volgende link kunt u alle informatie terugvinden voor het inschrijven van uw zoon/zonen in onze scouts. Mocht u nog verdere vragen of bezorgdheden hebben, kunt u ons altijd bereiken via het e-mailadres groeps.sthubertus@gmail.com of op het nummer 0494 79 54 91 (Bram Vercauteren).

Start Semester 2: Schaatsen!

We zetten de traditie voort en starten het tweede semester met een schaatsvergadering. Allen welkom aankomende zaterdag om 14u aan het Boudewijn Seapark! Neem zeker ook 6 euro, extra sokken en handschoenen mee. 

Het verdere scoutsprogramma kan je hier terugvinden.

(Foto: 2018)

Programma semester 2!

Afgelopen zaterdag vonden de laatste vergaderingen van dit kalenderjaar plaats. Nu houden we even een winterstop zodat de leiding zich kan ontfermen over de examens… Maar niet getreurd vanaf 21 januari zijn we terug met een perfect uitgekiemd programma. Benieuwd wat de leiding allemaal in petto heeft?  Lees alles terug in onze programmaboekje: ’T Bertje! 

Tot later, 

De voltallige leidingsploeg! 

Herfstwandeltocht 2022

Beste Sint-Hubertusianen, Grimmies, ouders en sympathisanten,

Naar jaarlijkse gewoonte en wegens niet aflatend succes organiseren wij dit jaar opnieuw onze befaamde HERFSTWANDELTOCHT! Het wordt al wat kouder, maar dat houdt ons niet tegen om in de frisse buitenlucht een wandeling te maken. Haal die bottines uit de kast, jullie geitenwollen sokken uit de onderste lade en mis deze najaarsklassieker op zaterdag 12 november niet! Graag willen wij ook een oproep doen om alle vrienden, broers, zussen, neven, nichten, tantes, nonkels, grootvaders, grootmoeders, buren… uit te nodigen!

WAAR EN WANNEER?

De tocht gaat door op ZATERDAG 12 NOVEMBER 2022. Dit jaar gaat het door in Sporthal De Polder (Stokerij 10, 8380 Brugge).

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Zoals elk jaar heb je een grote toer en een kleine toer. Het is de bedoeling dat de kleine toer onder begeleiding van de leiders gewandeld wordt. De ouders worden geacht aan de grote tocht deel te nemen.

GROTE TOER: Een stevige wandeling van ongeveer tien kilometer. Vijf postjes met iets om te sneukelen of te drinken. De ideale tocht om met vrienden en familie te wandelen!

Vertrek: tussen 13u30 en 14u30

Prijs: VVK: € 8,00 ADD: € 10,00

KLEINE TOER: Een kleinere wandeling die geschikt is voor de kleinere onder ons. Met ongeveer vijf kilometer en vier sneukel- en speelpostjes is dit dé ideale wandeling voor hen. Bij deze tocht kunnen kapoenen, kabouters of welpen met hun vriendjes en vriendinnetjes meewandelen, uiteraard onder begeleiding van de leidingsploeg.

Vertrek: groep 1: 13u30, groep 2: 13u50, groep 3: 14u10

Prijs: VVK: € 6,00 ADD: € 8,00

Na de wandeling worden jullie met alle genoegen verwacht in de zaal waar je nog een hapje en drankje kunt verkrijgen. Ook dit jaar is er weer een tombola waarmee je enkele fantastische prijzen in de wacht kunt slepen!

WAT NEEM JE MEE?

Om de tocht uit te wandelen doe je best STEVIGE WANDELSCHOENEN aan gecombineerd met bij het weer passende kledij!

HOE BETALEN?

Betalen doe je op het onderstaand rekeningnummer VÓÓR WOENSDAG 09 NOVEMBER met als vermelding “Naam, aantal personen grote toer (GT), aantal personen kleine toer (KT)” (Bv: Peeters, 5GT, 3KT) op volgend rekeningnummer: BE10 7330 6388 1604. Indien je denkt dat de overschrijving niet op tijd zal aankomen, vragen wij een overschrijvingsbewijs mee te nemen.

Wij hopen jullie allemaal in grote aantallen aan te treffen op onze Herfstwandeltocht! 

Tot dan!

Leiding Scouts Grimmertinge en Sint-Hubertus

Programma semester 1

Aankomende zaterdag (17/09) staat onze vriendjesdag op het programma voor Kapoenen en Welpen! Vanaf 24 september starten we terug onze werking zoals we dit gewoon zijn met onze klassieke twee-tot-vijfjes. Benieuwd wat de leiding allemaal in petto heeft? Raadpleeg hier het programma voor het eerste semester.

Start Scoutsjaar

Na onze meer dan geslaagde zomerkampen blikken we graag al vooruit naar de start van het nieuwe scoutsjaar. Noteer alvast in jullie agenda: 

Overgang 10 september 

Vriendjesdag 17 september, meer info kan je hier terugvinden.

Hou jullie mailbox in de gaten want binnenkort volgt alle info omtrent de inschrijvingen voor het scoutsjaar alsook voor onze barbecue op 10 september. Ook de kampfoto’s zullen eerstdaags terug te vinden zijn op onze Facebookpagina.

Open activiteit: 17 september!

Zaterdag 17 september openen we onze deuren voor nieuwe toekomstige Sint-Hubertusianen. Benieuwd naar hoe een middagje in de scouts eruit ziet? Kom dan zeker langs op onze open activiteit van 14.00-17.00u aan onze lokalen en neem zoveel mogelijk vriendjes mee. De meisjes kunnen terecht bij onze buurvrouwen: Grimmertinge.

Meer info kan je hier terugvinden.

Lenteontbijt: 1 mei!

Beste Sint-Hubertusianen, Grimmies, ouders en sympathisanten

Het is eindelijk zover! Na 2 jaar ons lenteontbijt niet fysiek te kunnen organiseren, kan het eindelijk weer. Ook al smaakten de ontbijtboxen van vorig jaar ook zeker, niets is toch zo leuk om gezellig samen met familie en vrienden héérlijk te kunnen ontbijten onder een (hopelijk) stralende lentezon. 

Waar en wanneer?

Het ontbijt vindt plaats op ZONDAG 1 MEI aan onze lokalen.
Je kunt ontbijten tussen 9 en 11 uur.
Na het ontbijt voorzien we ook nog een Brugse Zotten bar voor degenen die nog wat langer willen blijven plakken.

Wat mag je verwachten?

We bieden een zéér uitgebreid assortiment aan met onder andere verschillende soorten brood, koffiekoeken, vers fruit, yoghurt, eitjes, fruitsappen, chochomelk, koffie… Voor elk wat wils dus en het is ook à volonté!       

Het ontbijt bestaat uit verschillende formules:

  • Volwassenenontbijt                             Prijs: 18 euro
  • Kinderontbijt (t.e.m. 12 jaar)             Prijs: 8 euro
  • Kidsbox (t.e.m. 6 jaar)                         Prijs: 5 euro

Hoe inschrijven?

Betalen kan op het rekeningnummer BE22 0689 0407 1147 met als vermelding “Naam, aantal volwassenen (VO), aantal kinderen (KO), aantal kidsboxen (KB)” (Bv: Jansens, 2 VO, 1 KO, 1KB).
Dit ten laatste VOOR ZONDAG 24 APRIL. Gelieve tijdig in te schrijven! Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk.

We hopen jullie allemaal te mogen ontvangen! 
Leiding Grimmertinge & Sint-Hubertus  
Het Oudercomité

Code oranje!

Nu het tweede semester goed gestart is staat ook voor het jeugdwerk ondertussen de coronabarometer op code oranje. 

De belangrijkste wijzigingen omvatten: 

  • Binnen activiteiten kunnen terug doorgaan;
  • weekends kunnen terug plaatsvinden;
  • er is geen mondmaskerplicht meer voor +12-jarigen. 

We blijven zoals steeds waken op de standaard hygiënemaatregelen. 

Zaterdag 15 januari

Beste ouders en Sint-Hubertusianen, 

Zaterdag 15 januari staat de eerste activiteit van het tweede semester op de planning. 

Helaas moeten we bij deze ook al een kleine wijziging doorvoeren. 

De coronamaatregelen laten het niet toe om met onze hele scoutsgroep te schaatsen in het Boudewijnpark dit weekend. De scouts gaat nog door maar dit wordt voor elke tak een activiteit van 14.00-17.00u aan onze vertrouwde lokalen. 

We kijken er naar uit om jullie terug te zien. 

Tot dan!