Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch. Het uniform is een gegeven dat iedereen op straat direct herkent en dit heeft vele voordelen. Wat zeker nog gemakkelijk is aan dit uniform is dat het stevig is en het niet snel vuil wordt. Als jullie kinderen eens een bosspel spelen of gewoon stevig ravotten is dit erg handig.

Waaruit bestaat het uniform?

DAS – € 8,00 (verplicht voor iedereen)

Deze groen-witte scoutsdas is een voor elk lid een verplicht onderdeel van het uniform. Deze dassen zijn te verkrijgen bij de groepsleiding of takleiding voor € 8,00.

das

SCOUTSHEMD – € 35 of € 38,00 (prijs afhankelijk van de maat)

Verplicht vanaf de welpen!

Tekens op het hemd:
(1) Tak-teken
(2) Groepslintje
(3) Jaarteken
(5) Vlaamse Leeuw
(6) Universeel Scoutsteken
(7) Lintje België
(8) Beloftetekens (Krijg je als je je belofte hebt gedaan)

uniform

T-SHIRTS – € 10,00 (niet verplicht)

PULL – € 25,00 (niet verplicht)

De pulls hebben wij niet op voorraad en dienen dit scoutsjaar besteld te worden. Vervolgens geven wij 1 november de bestelling door voor productie. Probeer onze pasmaten uit aan de lokalen en kies zo de juist maat.

Hoe bestellen/betalen?

Voor dassen en T-shirts is de makkelijkste manier om de leiding eens aan te spreken gedurende een activiteit, deze kunnen we meteen meegeven. Scoutshemden kunnen jullie bestellen bij de leiding. Hiervoor betaalt u € 35,00 of € 38,00 (afhankelijk van de maat). Binnen de 2-3 weken zal het hemd beschikbaar zijn aan onze lokalen. De meeste tekentjes bieden wij te koop aan. Een andere optie is om gebruik te maken van de Hopper webshop en deze te laten leveren bij jullie thuis.

Dit alles kan cash betaald worden maar toch prefereren wij het gebruik van overschrijvingen. Dit kan u doen door het totale bedrag te storten op BE22 0689 0407 1147 met als vermelding: ‘naam kind +wat er besteld is’. Neem dan uw overschrijvingsbewijs mee naar de scouts en dan krijgt u uw besteld item direct mee!