Scouting & corona – update

Beste leden en ouders,

De weken zonder scoutactiviteiten gaan open en toe. De verlengingen van de maatregelen stellen houden ook een blijvend verbod op jeugdwerking in t.e.m. 18 mei. Hierdoor moeten we spijtig genoeg concluderen dat alle overige geplande activiteiten van het scoutssemester ook in het water vallen. Echter zetten we ons initiatief door om jullie nog wekelijks te voorzien van “corona-challenges” om jullie zaterdag nog altijd in jullie scoutshemd te kunnen zien schitteren.


Over de zomerkampen is momenteel nog geen duidelijkheid. Vlaams minister van Jeugd Dalle hoopt dat de veiligheidsraad tegen eind mei een uitspraak zal kunnen doen, wat voor ons dus inhoudt dat het nog enkele weken in spanning afwachten zal zijn. In tussentijd bereiden we, als richtlijn van Scouts & Gidsen Vlaanderen, de kampen voor. De draaiboeken boordevol activiteiten liggen alvast klaar en de leiding staat te popelen om alsnog een spetterend kamp te geven. 


In het kader van deze zomerkampen gingen jammer genoeg ondertussen duizenden euro’s verloren aan geplande acties. Dit zou zwaar wegen op de mogelijkheden op de kampen als we hier niet voor oplossingen zouden zoeken. Daarom zetten we een financiële actie op poten voor de hele scouts om deze verliezen te compenseren. Het gaat om een snoep-en wijnverkoop, zo is er voor ieder wat wils.  Meer info is hier terug te vinden, vergeet zeker niet jullie familie en vrienden aan te spreken!

Hou jullie goed, maar maak zeker ook tijd om jullie – zoals het jaarthema het voorschrijft – scoutdagend bezig te houden in deze vreemde tijden. 

Stevige linker van de hele leidingsgroep!

P.S. Voor de kapoenentak vervangt deze actie dan ook de verkoop die lopend was/is. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, buiten, de tekst 'IK DROOM VAN EEN SCOUTSKAMP!'